Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

CSERE, ÁRUVISSZAKÜLDÉS

Az elállás menete 

Amennyiben a Felhasználó elállási jogával szeretne élni, azt megteheti az Elállási Nyilatkozat kitöltésével, melyet levélben vagy e-mailben, hivatkozva a termékre és a megrendelésszámra visszaküld a Szolgáltató számára a vásárlást igazoló számlával együtt.

Telefonon történő elállásra lehetőség nincs - kizárólag e-mailben központi e-mail címünkre: sylva@sylva.hu
Kérünk mindenkit, hogy a fenti információkat betartani szíveskedjenek, ugyanis CSOMAGTÖRLÉST elvégezni telefonos megkeresést követően NEM ÁLL MÓDUNKBAN.
A hiteles írásos megkeresés beérkezését követően, amennyiben a csomag még nem indult el telephelyeinkről, úgy a törlés is igényelhető.

A Felhasználó a Szolgáltató felé elállási szándékát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül jelezheti, a fent említett módokon.

Amennyiben a Felhasználó az Elállási Nyilatkozatot postai levél útján juttatja el a Szolgáltatóhoz, a levél postára juttatásának dátumát vesszük figyelembe. 

A megrendelt terméket a Felhasználónak vissza kell juttatnia Üzletünkbe Sylva Stúdió 2621 Verőce Eresztvény u. 7462. címre, postai levélként, csomagküldő futárszolgálat által, vagy személyesen. A visszaküldéssel kapcsolatos közvetlen költségek a Felhasználót terhelik. Kérjük, hogy az elállási nyilatkozaton feltüntetett telefonszámot kövessék az elállási folyamat során, MÁS telefonszámára irányuló megkeresés esetén garanciát nem vállaunk az átvétel biztosítására. Az ilyen esetekben felmerülő visszaküldési folyamat által keletkezett költséget a Szolgáltató nem vállalja.
Kérjük az Elállási formanyomtatványon feltüntetett telefonszámot és címet használják.
Ellenkező esetben az esetleges csúszások miatt felelősséget nem vállalunk.

Az utánvéttel visszaküldött csomagokat a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni.

A termék vételárát az elállást követően 14 napon belül a Felhasználóval történő egyeztetés alapján a Szolgáltató visszatéríti.

A Felhasználónak a Szolgáltatóval történő előzetes egyeztetést követően lehetősége van a terméket személyesen is visszavinni a kiválasztott üzletbe.

Mi a helyzet akkor, ha a személyes vagy online rendelést adószámmal ellátott számlára vásárolják? Fogyasztói szerződés csak vállalkozás és magánszemély között jöhet létre. A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (III.26.) Kormány rendeletben foglaltakat a fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződésekre (fogyasztói szerződés) kell alkalmazni.

A fogyasztó és a vállalkozás fogalmát a Ptk. értelmező rendelkezései között találjuk.
8:1. § 
3. fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy;
4. vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy

A Amennyiben a webáruházban nem természetes személy, hanem egy vállalkozás, jogi személy köt szerződést vevői oldalon a termék vásárlására, úgy a fogyasztónak nem minősülő vevőt nem illeti meg a Kormány rendelet 20. §(1) bekezdésében foglalt - üzlethelyiségen kívűl kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén 14 napon belüli - indoklás nélküli elállási jog. Az csak a fogyasztót illeti meg.

 

Elállási jog személyes vásárlás esetén

 

A személyes vásárlások esetében az alábbiakat kérjük tartsa szem előtt:

1. Ha Ön üzletben vásárol, az uniós jog értelmében Önt nem illeti meg az árucsere vagy árvisszatérítés joga. Sok üzlet azonban önként lehetőséget biztosít a vásárlóknak arra, hogy bizonyos időn belül visszavigyék vagy kicserélhessék az árut, ha a vevő fel tudja mutatni a vásárlási bizonylatot. Üzletünk minden személyesen megvásárolt termékre 3 nap cseregaranciát biztosít, melynek értelmében a vásárlás napjától számított 3 nyitvatartási napot követően lehetősége van a termék cseréjére. Pénzvisszatérítésre mód nincs. Amennyiben a cserét a helyszínen nem tudja megejteni úgy Vásárlási utalvány kiállítását tudjuk biztosítani, mely 3 hónapig felhasználható. Az ajándékutalvány felhasználható online és üzleteinkben is. Az ajándékutalvány, online vásárlás során pénzzé nem váltható visszaküldés esetén.

2. A 6/1990 (IV.5.) KeM rendelet szerint - amely 1997-ig volt hatályban - a kereskedőnek minőségi kifogás, hiba nélkül is csupán a fogyasztó kérésére termék cseréjét kellett eszközölnie. A rendelet 1997. évig volt hatályban, tehát tulajdonképpen már régóta nincs olyan szabály, ami arra kötelezné az üzleteket Magyarországon, hogy az egyébként hibátlan árut visszavegyék, cseréljék.

Ez azt jelenti, hogy ha az üzletben megvásárolt termék nem hibás, egyszerűen nem tetszik, nem megfelelő a mérete, vagy csak a fogyasztó meggondolta magát, akkor a vállalkozás nem köteles ezt a terméket cserélni vagy visszaadni a vételárat.

A vállalkozás azonban dönthet úgy - lásd a fentebb 1. pontban írtak - mégis önkéntesen vállalja, hogy cseréli, visszaveszi a terméket.  Amennyiben a vállalkozás ilyen vállalást tesz, annak a feltételeit is ő határozza meg. Mivel nem hibás teljesítésről beszélünk, ezért a vállalkozás dönti el azt is, hogy a nem hibás termék esetén milyen megoldást biztosít a fogyasztónak a feltételek teljesülésekor. 

(Részletesen lásd 1. pont)

 

Árucsere 

Amennyiben a termék mérete nem megfelelő és a Felhasználó cserét kér, a cserélni kívánt termék visszaküldésének díja a Felhasználót terheli.

Ha nincs lehetőség a cserére (nincs méret, nincs raktári készlet), a felhasználó kérheti a pénzvisszatérítést.

Visszáru esetén, kérjük az elektronikusan kapott számlát kinyomtatva visszaküldeni a termékkel együtt és kérjük egyeztessen a Szolgáltatóval a megadott elérhetőségeken a csere megvalósíthatóságáról.

A visszaküldési cím:

2621 Verőce, Eresztvény u. 7462

Rendelés lemondása 

A Felhasználónak lehetősége van a rendelés beérkezését követően, a rendelés visszaigazoló e-mail beérkezésétől számított 24 óráig, tehát 1 napig a rendelés lemondására e-mailben vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.

Keresés